Tudnivalók a szállításról

Cégünk által szállítható állatfajok: kutya, macska, vadászgörény. Telephelyünkön NÉBIH által engedélyezett gyűjtőpont található. (HU12GYH017)

Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a cégünk nem támogatja a szaporítókat, így az ilyen kutyák/macskák szállítását nem vállaljuk el!

Amennyiben örökbefogadott állatról van szó a szállítás árából kedvezményt biztosítunk! Köszönjük, ha örökbefogadsz vagy ha leinformálható tenyésztőtől vásárolsz!

A szállítás menetével kapcsolatos hasznos információk:
Ahogy már azt a bevezetőben is írtuk, cégünk teljes mellszélességgel kiáll a magyarországi tenyésztők mellett és szeretnénk azt a jó hírüket tovább vinni amit már sikeresen felépítettek. Ezért csak megfelelő papírokkal rendelkező kedvencek szállítását tudjuk elvállalni.

Európán belül érvényes szállítási feltételek:

  • Az állatnak minimum 3 hónaposnak kell lennie
  • A veszettség oltástól számított 21 napon túl szállítható (melyet legkorábban 12 hetesen kaphat meg)
  • Rendelkeznie kell mikrochippel, amely regisztrálva van (mindenképpen a veszettség oltás előtt már rendelkezzen mikrochippel)
  • Szükséges kisállatútlevél, melyet az állatorvos állít ki.
  • Ha a rendeltetési hely Norvégia az érkezés előtti 24-120 órában féreghajtás szükséges, melyet az állatorvos a megfelelő helyre óra-percre pontosan bejegyez.
  • Az indulás előtt 48 órával orvosi klinikai vizsgálaton kell átesnie és ezt az állatorvos igazolja az útlevélben, hogy a kedvenc nem rendelkezik semmilyen betegséggel és szállításra alkalmas egészségügyi állapotban van.
  • TRACES állategészségügyi bizonyítvány kiállítását cégünk intézi a hatósági állatorvossal

Szeretnénk felhívni ügyfeleink figyelmét, hogy az indulás előtti napon cégünk gyűjtőjáratot indít, így van lehetőség, hogy háznál vegyük fel a kedvenceket. Természetesen az is lehetséges, hogy telephelyünkre hozzák a kedvenceket, de csak adott időpontban tudjuk őket fogadni, ez függ a hatósági állatorvosi ellenőrzéstől.

Szükséges engedélyek a tenyésztő részéről: (Amennyiben valamelyik feltétel nem teljesül, nem áll módunkban elvállalni a szállítást.)

  • FELIR-szám
  • Születésihely nyilvántartásba vételi határozat szám

Ha a rendeltetési hely Norvégia vagy Svájc kérjük keressenek meg minket e-mailen, mert ezen országokba vámügyintézés is szükséges!

Miért érdemes minket választania?

Mert nem csak sok éves, állatokkal való bánásmód tapasztalata van a csapatunk háta mögött, hanem mert szeretjük is a kutyákat. Ezért autóinkban igazi luxus körülmények között utazhatnak. Nem a mennyiség a lényeg hanem a minőség. Emiatt csak kis létszámmal vágunk neki egy-egy útnak. Ez maximum hat férőhelyet jelent. Utazásunk alatt négyóránként megállunk ahol az állatok sétálhatnak, ihatnak, felfrissülhetnek. Minden ketrecünkben szivacsbetét található mely még komfortosabbá teszi az utazást. És ha valami “baleset” történik csak kicseréljük és mindenki kényelmesen tud tovább utazni. De természetesen a gazdiknak is igyekszünk megkönnyíteni az életüket, így egy előre egyeztetett időpontban elmegyünk a kiskutyáért és nem kell feleslegesen utaztatni az ebet. Természetesen a papír munkában is segítséget nyújtunk. Indulást megelőzően az útvonalat megkapják a megrendelők e-mailen ahol nyomon is tudják követni kutyájuk útvonalát. Így pontosan tudják majd mikor érkezik meg a kis kedvencük és nem kell esetlegesen egész napokat várakozással tölteni. De érkezés előtt egy órával sms-ben is értesítjük az új gazdit érkezésünkről.

Természetesen nem csak export szolgáltatást vállalunk, hanem import (Magyarországi behozatalt) tevékenységet is. Melyről részletesebben tud érdeklődni és ajánlatot kérni az ajánlatkérés menüpont alatt.

További információk az utazás előtt:

http://petpassport.hu/

http://www.maok.hu/allatutlevel

https://www.pettravel.com/passportnew.cfm

http://provet.hu/new/index.php?option=com_content&view=article&id=12%3Aajanlott-oltasi-program-kutyaknak&catid=3%3Ahasznos-informaciok&Itemid=10&lang=hu