Tudnivalók a szállításról

Cégünk által szállítható állatfajok: kutya, macska, vadászgörény. Telephelyünkön NÉBIH által engedélyezett gyűjtőpont található. (HU12GYH017)

Költözöl, de nem tudod egyből magaddal vinni a kedvencedet? Keress minket bátran, a saját kedvenced költöztetésében is tudunk segíteni!

Amennyiben örökbefogadott állatról van szó a szállítás árából kedvezményt biztosítunk! Köszönjük, ha örökbefogadsz!

A szállítás menetével kapcsolatos hasznos információk:
Ahogy már azt a bevezetőben is írtuk, cégünk teljes mellszélességgel kiáll a magyarországi tenyésztők mellett és szeretnénk azt a jó hírüket tovább vinni amit már sikeresen felépítettek. Ezért csak megfelelő papírokkal rendelkező kedvencek szállítását tudjuk elvállalni.

Általános tájékoztató:
A kisállatok velünk egy légtérben utaznak és 3-4 óránként megállunk egészségügyi sétára (választható opció, ha nem szeretné akkor a kisállat nem kerül kivételre!). Az úton 2 db sofőr van, akik váltásban vezetnek. Az autó és a személyek is rendelkeznek az előírt élő állat szállítói vizsgákkal, de emellett a sofőrök maguk Okj-s kutyakiképzők és felelős kutyatartók is egyben. A szállítás előtt megbízási szerződés kerül megírásra.

Európán belül érvényes szállítási feltételek:

  • Az állatnak minimum 3 hónaposnak kell lennie
  • A veszettség oltástól számított 21 napon túl szállítható (melyet legkorábban 12 hetesen kaphat meg)
  • Rendelkeznie kell mikrochippel, amely regisztrálva van (mindenképpen a veszettség oltás előtt látták el a mikrochippel)
  • Szükséges kisállatútlevél, melyet az állatorvos állít ki.
  • Indulás előtti 24-120 órában féreghajtás ajánlott, de egyes célországokba kötelező!
  • Az indulás előtt 48 órával orvosi klinikai vizsgálaton kell átesnie és ezt az állatorvos igazolja az útlevélben (X. rész), hogy a kedvenc nem rendelkezik semmilyen betegséggel és szállításra alkalmas egészségügyi állapotban van.
  • TRACES állategészségügyi bizonyítvány kiállítását (ha Magyarországról indul) cégünk intézi a hatósági állatorvossal

Szeretnénk felhívni ügyfeleink figyelmét, hogy az indulás előtti napon cégünk gyűjtőjáratot indít, így van lehetőség, hogy háznál vegyük fel a kedvenceket. Természetesen az is lehetséges, hogy telephelyünkre hozzák a kedvenceket, de csak adott időpontban tudjuk őket fogadni, ez függ a hatósági állatorvosi ellenőrzéstől.

Szükséges engedélyek a tenyésztő részéről: (Amennyiben valamelyik feltétel nem teljesül, nem áll módunkban elvállalni a szállítást.)

  • FELIR-szám
  • Születésihely nyilvántartásba vételi határozat

Ha a rendeltetési hely Norvégia vagy Svájc kérjük keressenek meg minket e-mailen vagy az ajánlatkérés menüpont alatt, mert ezen országokba vámügyintézés is szükséges!

Miért érdemes minket választania?

Mert nem csak sok éves, állatokkal való bánásmód tapasztalata van a csapatunk háta mögött, hanem mert szeretjük is az állatokat. Ezért autóinkban igazi luxus körülmények között utazhatnak. Nem a mennyiség a lényeg hanem a minőség. Emiatt csak kis létszámmal vágunk neki egy-egy útnak. Ez maximum hat férőhelyet jelent. Utazásunk alatt négyóránként megállunk ahol az állatok sétálhatnak, ihatnak, felfrissülhetnek. Minden ketrecünkben szivacsbetét található mely még komfortosabbá teszi az utazást. És ha valami “baleset” történik csak kicseréljük és mindenki kényelmesen tud tovább utazni. De természetesen a gazdiknak is igyekszünk megkönnyíteni az életüket, így egy előre egyeztetett időpontban elmegyünk a kedvencekért és nem kell feleslegesen utaztatni őket. Természetesen a papír munkában is segítséget nyújtunk. Indulást megelőzően az útvonalat megkapják a megrendelők e-mailen ahol nyomon is tudják követni kedvencek útvonalát. Így pontosan tudják majd mikor érkezik meg a kis kedvencük és nem kell esetlegesen egész napokat várakozással tölteni. De érkezés előtt egy órával sms-ben is értesítjük az új gazdit érkezésünkről.

Természetesen nem csak export szolgáltatást vállalunk, hanem import (Magyarországi behozatalt) tevékenységet is. Melyről részletesebben tud érdeklődni és ajánlatot kérni az ajánlatkérés menüpont alatt.

További információk az utazás előtt:

https://www.pettravel.com/passportnew.cfm

http://provet.hu/new/index.php?option=com_content&view=article&id=12%3Aajanlott-oltasi-program-kutyaknak&catid=3%3Ahasznos-informaciok&Itemid=10&lang=hu

A szövegek és képek felhasználása tilos! Szerzői jog védelem alatt állnak!